Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

Λόφος της Πνύκας: κάγκελα τέλος...

ΠΟΥ:
Λόφος Πνύκας (Φιλοπάππου)
ΠΟΤΕ:
Τετάρτη 23/5/07, ώρες: από 04:00 ως 05:00
ΠΟΙΕΣ-ΟΙ:
«Κουκουβάγιες του Φιλοπάππου»
ΤΙ:
Αφαίρεση περιφράξεων.
Αποκατάσταση ελεύθερης πρόσβασης επισκεπτών.
ΓΙΑΤΙ:
Οι Αρχές προσπαθούν εδώ και χρόνια να περιφράξουν το λόφο και να τον δώσουν για εμπορική εκμετάλευση.
Απέτυχαν χάρις στις ενέργειες των κατοίκων.
Απο τότε ακολουθούν την τακτική «σαλαμοποίησης».
(κάγκελα, καταπατήση 14 κοινοχρηστων στρεμάτων απο τον «Διόνυσο», λειτουργία εκτός προδιαγραφών και καταπάτηση 2 στρ. απο την καφετέρια Λουμπαρδιάρη, κόψιμο δέντρων, εγκατάλειψη – καταστροφή υποδομών παραμονής κοινού, χτίσιμο «έκθεσης γλυπτικής», ασφαλτοστρώσεις χωμάτινων μονοπατιών και διαπλάτυνσή τους, χρήση του πάρκου σαν πάρκινγκ από εργαζομένους σε ΕΠΚΑ και «πελάτες» ή προμηθευτές τελετών της εκκλησίας του Αη Δημήτρη, χτίσιμο «κοντεϊνερούπολης» για εγκατάσταση γραφείων Α ΕΠΚΑ, εγκατάλειψη – εκμετάλευση – οικοδομικές επεμβάσεις και καταστροφή μνημείων (έργων Πικιώνη), πλημμελής ως ανύπαρκτη καθαριότητα απο τον Δήμο, παρενόχληση επισκεπτών μέρα και νύχτα («τι θέλετε εδώ;», «μην φωτογραφίζετε», «απαγορεύονται τα ποδήλατα», κλπ)
Ετσι και η παλιά περίφραξη του εδώ και 10 χρόνια κλειστού «Ηχος & Φως» όχι μονο διατηρήθηκε, αλλά τελευταία άρχισαν να κλειδώνουν και τις πόρτες τη νύχτα. Αυτό εξόργισε πολλούς κατοίκους που επέμεναν να βολτάρουν – ρεμβάζουν σε αυτό το χώρο. Ζητήθηκαν εξηγήσεις και από τους υπαλλήλους του ΥΠ.ΠΟ δόθηκε η απάντηση ότι: «Ολόκληρος ο λόφος θα κλείσει....θέλετε δεν θέλετε!»
Τελικά απ’ ότι φάνηκε, οι κάτοικοι...μάλλον δεν θέλουν.

ΠΩΣ:
Τα γεγονότα της νύχτας και τις φωτογραφές που μέλη της τράβηξαν την επόμενη το πρωϊ, τα στέλνει η «Συντονιστική Επιτροπή της Λαϊκής Συνέλευσης των λόφων Φιλοπάππου».
Η ίδια με ανακοίνωσή της δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα του δημάρχου Ελληνικού Κορτζίδη για ελεύθερες - προσβάσιμες παραλίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: